top of page

Virksomheder skal have krav på en bankkonto

Regeringen vil nu med ny lovgivning styrke erhvervsdrivende og foreningers mulighed for at få en basal betalingskonto, der skal gøre mødet med banken simplere for bl.a. de danske iværksættere og foreninger. Fremover skal virksomheder have krav på en bankkonto.


Bankkonto til din virksomhed inden for 10 dage


Fantastisk nyhed - Bankkonto til din virksomhed inden for 10 dage!


Det er noget vi hos Simple Law har drømt om længe. Vi oplever nemlig alt for tit, at iværksætterdrømme bliver knust, fordi virksomheden ikke kan åbne en bankkonto eller at virksomheder er nødsaget til at åbne en udenlandsk konto som f.eks. i Revolut.Virksomheder skal have krav på en bankkonto


Baggrunden for forslaget


I mange tilfælde er det svært for foreninger og små virksomheder at oprette en helt simpel bankkonto. Ud over at der kan være utrolig lang sagsbehandlingstid hos bankerne, så afviser bankerne også i mange tilfælde at oprette en konto.


Regeringen vil nu med ny lovgivning styrke erhvervsdrivende og foreningers mulighed for at få en basal betalingskonto, der skal gøre mødet med banken simplere for bl.a. de danske iværksættere og foreninger. Det oplyser Erhvervsministeriet på deres hjemmeside.


Når banken modtager en anmodning om at åbne en basal betalingskonto, skal banken hurtigst muligt og inden for 10 dage behandle anmodningen, når den er fuldt oplyst, og du som ejer af selskabet har sørget for, at banken har modtaget alle nødvendige oplysninger som f.eks. CVR-nr., ejerbog og hvidvaskdokumentation på ejerne og ledelsen.


Krav om rimelig pris for en bankkonto til virksomheder


Det bliver tilmed et krav, at kontoen skal tilbydes til en rimelig pris. Det bliver spændende at se, hvad det indebære, og hvilke krav der nærmere kommer til en rimelig pris.


Den basale betalingskonto skal give mulighed at indsætte modtagne betalinger, lette administrationen og få adgang til en Nemkonto.


Et pengeinstitut vil i særlige tilfælde kunne afvise at oprette en basal betalingskonto, f.eks. ved mistanke om hvidvask.


Hvornår træder kravet på bankkonto i kraft?


Det er endnu ikke meldt ud, hvornår kravene på en bankkonto til virksomheder træder i kraft.


Hos Simple Law glæder vi os til at se, hvordan bankerne vil håndtere de nye regler i praksis, og vi glæder vi os endnu mere til at lovgivningen træder i kraft, så denne meningsløse forhindring for mange iværksætterdrømme kan blive fjernet.


Vi mener nemlig, at det skal være nemt og simpelt at starte virksomhed i Danmark.Commentaires


bottom of page