top of page

10 gode råd - når du lige har oprettet et ApS

Vi har samlet 10 gode råd til dig, der lige har oprettet et ApS (anpartsselskab) og skal til at starte din virksomhed.


Gode råd når du har oprettet ApS

10 gode råd til dig der har oprettet ApS og startet virksomhed

Start af virksomhed kan være uoverskueligt, så her har du 10 gode råd, der forhåbenligt kan hjælpe dig godt på vej.


Hos Simple Law er vi altid klar til at hjælpe dig videre uanset om du har små eller store spørgsmål om oprettelse og drift af ApS. Så kontakt os endelig for en uforpligtende drøftelse.


Du kan også læse vores artikel Du har oprettet din virksomhed - Hvad så nu?1. Forretningsplan


Lav en forretningsplan for din virksomhed. Forretningsplanen er et godt arbejdsredskab, der kan indeholde en beskrivelse af din virksomheds mål, målgruppe, konkurrencefordele, finansieringsbehov, budget og strategi.


Forretningsplanen kan hjælpe dig med at skabe en retning for din virksomhed, og det kan samtidig være en god proces, som skaber klarhed over virksomhedens styrker og udfordringer.


2. Bogføring, skat, moms og regnskab


Din virksomhed skal overholde reglerne om bogføring, moms, skat og årsregnskab. Du gør dig selv en stor tjeneste, hvis du sætter dig ind i de overordnede regler omkring bogføring, skat, moms og regnskab fra start. Du behøver ikke være ekspert, men en grundlæggende viden om forholdene gør, at du og din virksomhed er langt bedre klædt på.


Find en bogholder eller revisor som du forstår, og som forstår dig og din virksomhed. Det kan medvirke til, at du får et godt forhold til noget, der ellers kan føles kedeligt eller uforståeligt. Det kan også være en rigtig god ide at vælge et bogføringssystem til din virksomhed, som du selv har adgang til, og som du jævnligt bruger f.eks. ved at trække omsætningsstatistik eller økonomisk status.


3. Opbyg en god likviditet og en solid økonomisk base


God økonomi er grundlaget for stabilitet og tryghed. Du bør derfor sikre dig, at du har penge nok til at finansiere startomkostninger og opretholde din virksomhed i de første måneder eller år, hvor den måske ikke er rentabel. En god likviditet sikrer, at du har de bedste forudsætninger til at træffe de rigtige beslutninger for virksomheden.


4. Sæt dig ind i ansættelsesret og personaleledelse


Hvis du planlægger at ansætte medarbejdere, skal du sørge for at forstå arbejdsgiverforpligtelser, lovgivning om ansættelse og ansættelseskontrakter.


Du skal f.eks. sørge for direktørkontrakt til dig selv, ansættelseskontrakter til dine medarbejdere og tegning af en lovpligtig arbejdsskadeforsikring.5. Vær opmærksom på lovgivning og tilladelser


Husk at have styr på alt det juridiske fra starten. Få styr på forretningsbetingelser, ejeraftale og forsikringer. Det er forhold, der bare skal flueben ved, så du kan koncentrere dig om alt det sjove.


Hos Simple Law er vi altid klar til at hjælpe dig videre uanset om du har små eller store spørgsmål om lovgivning, konktrakter og andre juridiske forhold.Undersøg og opfyld også alle de nødvendige lovkrav og erhvervstilladelser, der gælder for din specifikke branche og virksomhed.


Hvis du serverer alkohol, så skal du have en alkoholbevilling. Hvis du håndterer fødevarer, så skal du have styr på fødevaretilladelser, og hvis du sælger varer som f.eks. alkohol eller nødder, så skal du håndtere afgiften, der er pålagt disse særlige produkter.


6. Vær tilstede online


Alt efter din virksomhedstype og forretningsplan, så kan det være en rigtig god idé med en online tilstedeværelse. De fleste typer af virksomheder har gavn af at være repræsenteret ved en pæn hjemmeside og sociale profiler.


Du behøver måske ikke at have et omfattende onlineunivers, men lav alligevel en professionel hjemmeside og udnyt digitale marketingværktøjer, som sociale medier, for at øge synligheden af din virksomhed og ikke mindst for som minimum at skabe en professionel identitet for dine kunder og samarbejdspartnere.


7. Netværk


Netværk kan være rigtig mange ting og kommer i mange former. Det kan være middage med leverandører, udstilling på messer eller deltagelse ved klassiske netværksarrangementer.


Deltag også gerne i brancheevents og mød andre iværksættere og erhvervsfolk både inden for din virksomheds branche og andre relevante brancher, hvor du kan finde inspiration og sparring. Netværk kan åbne døre til samarbejdspartnere, investorer og kunder.


8. Kundeservice


God kundeservice er altafgørende. Kunderne har ikke altid ret, men sæt kundeservice i fokus og sigt på at opbygge stærke kundeforhold. Tilfredse kunder er mere tilbøjelige til at anbefale din virksomhed til andre.


Du kan også anvende gode kundeanmelder som markedsføring og trust/tillid på din hjemmeside og sociale medier.


9. Planlæg vækst og udvikling


Hvad er målet med din virksomhed? Overvej din virksomheds vækststrategi og udvikling på lang sigt. Det er slet ikke sikkert, at det er din plan at virksomheden skal vækste kontinuerligt, men du bør som det mindste overveje, om din virksomhed bør udvikle sig hen over årene, herunder f.eks. i forhold til nye teknologiske muligheder eller anden samfundsudvikling.


Du kan planlægge din vækst og udviking ved at tilføje nye produkter, tilføje nye markedsføringskanaler, udnytte ny teknologi til digitalisering eller udvide til nye markeder.


10. Evaluer og tilpas


Sidst men ikke mindst så husk at stoppe op og evaluere og tilpasse din virksomhed.


Søg ærlig feedback fra kunder, venner og netværk. Vær åben for feedback og vær villig til at tilpasse din forretningsstrategi og virksomhed, hvis det er nødvendigt. Hold øje med konkurrerende virksomheder, ny teknologi og ændringer i markedet.


At starte og drive en virksomhed er en udfordrende og spændende rejse, hvor du som virksomhedsejer ofte har hovedfokus på lige netop det, du synes, der er sjovt.


Men husk, at du skal passe og pleje din virksomhed hele vejen rundt. Der er der er sandsynligvis kompetencer, som du mangler i forhold til, at din virksomhed bliver dækket godt ind. Søg derfor sparring og rådgivning hos eksperter, når det er nødvendigt.


Hos Simple Law er vi altid klar til at hjælpe dig videre uanset om du har små eller store spørgsmål. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende drøftelse om opstart eller drift af ApS.


Comments


bottom of page