top of page

Kan man selv lave en ejeraftale?

Ja, men det er bare sjældent en god ide, da en ejeraftale er vigtig og samtidig kompleks. I denne artikel gennemgår vi fordelene og ulemperne ved at lave en ejeraftale selv.


Hvad er en ejeraftale?


En ejeraftale er en aftale mellem ejerne af et ApS eller et A/S. En ejeraftale er relevant, hvis I er flere ejere af et selskab.


En ejeraftale bør indeholde en række bestemmelser, herunder i forhold til køb og salg, arbejdspligt, beslutningskompetence, ledelse og konkurrenceklausul.Kan man selv lave en ejeraftale
Kan man selv lave en ejeraftale


Hvorfor er det ikke alle virksomhedsejere, der laver en ejeraftale?


En ejeraftale er ikke en lovpligtig aftale, men det er en meget vigtig aftale mellem ejerne af et ApS eller et A/S, når der er flere ejere af selskabet.


Da ejeraftalen ikke er lovpligtig, er der desværre mange, der enten glemmer at udarbejde den eller nedprioriterer den. Det kan have store konsekvenser senere for både selskabets ejere og selskabet selv.


Skal man have en ejeraftale?


Nej. En ejeraftale er ikke et lovpligtigt dokument, og den skal ikke registreres nogen steder. Men da der stort set ikke gælder nogen lovregler om ejernes indbyrdes forhold, er forholdet mellem ejerne ‘det vilde vesten’ uden klare regler og aftaler.


Det er derfor altid en rigtig god ide at have en ejeraftale. Der er naturligvis nogle situationer, hvor det betyder mere end andre, f.eks. hvis virksomheden er meget værd, eller hvis du er minoritetsejer og har behov for beskyttelse.


Ofte er det næsten bedre med en dårlig ejeraftale end ingen ejeraftale, da der ellers ikke er nogle regler for, hvordan ejere af et selskab kan komme videre i tilfælde af en tvist, sygdom eller dødsfald. Det kan derfor godt være, at man ikke kommer videre på optimal vis, men forhåbentlig kommer parterne trods alt videre uden at ødelægge selve virksomheden helt.Hvornår kan du lave en ejeraftale selv?


En ejeraftale er på mange områder en kompleks aftale. Det kræver derfor overblik og indsigt at lave en ejeraftale, så den passer til den konkrete situation.


Mange ejerforhold er dog ens, og mange emner i en ejeraftale er standardbestemmelser, der naturligvis skal vælges ud fra de konkrete ønsker og behov.


Det er ofte dyrt at få hjælp af en advokat til at lave en ejeraftale, men omvendt kan det også være rart at blive rådgivet og taget lidt i hånden, da det netop er et vigtigt dokument med mange forskellige forhold.


Spørgsmålet er derfor om du skal bruge mange penge på at få en ejeraftale lavet hos en dyr advokat eller prøve at gøre det selv på baggrund af en skabelon fra nettet.


Hos Simple Law har vi lavet et koncept, hvor vi forsøger at gøre det simpelt at lave en ejeraftale til en fast lav pris uden at gå på kompromis med kvaliteten, og hvor du samtidig bliver guidet hele vejen og kommer trygt i mål.


Vi har lavet en simpel proces, hvor vores advokater sørger for, at du kommer helt i mål uden at betale en formue.Comments


bottom of page